Live achtergrondmuziek is leuker dan een Spotify Playlist!

Als je een netwerkbijeenkomst, bedrijfsfeest, conferentie, borrel of receptie organiseert kun je er natuurlijk voor kiezen om een playlist van Spotify aan te zetten. Je sluit je iPad aan met een aux kabeltje op een geluidsinstallatie, je zoekt een leuke playlist en gaan! Toch wordt er regelmatig de voorkeur gegeven aan bijvoorbeeld een jazz duo, jazz trio of een andere jazz band die de achtergrondmuziek voor zijn rekening neemt tijdens zo'n evenement. Je zou je kunnen afvragen wat daar dan de voordelen van zijn ten opzichten van een playlist op Spotify aanzetten in de shuffle modus. In dit artikel sommen we een aantal voordelen voor je op! 

Maak het persoonlijk

Met je kopje koffie in de hand loop je de de zaal in voor ontvangst van de conferentie die ieder moment kan gaan beginnen. Het eerste wat je opvalt is het jazz trio dat staat te spelen. Het geeft een heel ander gevoel en het maakt een andere indruk dan wanneer er gewoon wat achtergrondmuziek wordt afgespeeld. Je staat even stil bij de muziek die gespeeld wordt voordat je een gesprek begint met één van je collega’s. 

De meeste mensen zullen het met mij eens zijn dat live muziek sfeer verhogend werkt. Dit gevoel van sfeer en warmte is echter moeilijk te omschrijven. De belangrijkste reden die te geven is is de menselijkheid. Het feit dat de muziek door mensen en niet door een computer, smartphone, iPad, radio of CD, wordt voortgebracht zal een belangrijke reden zijn voor dit gevoel. Het maakt het allemaal net even wat persoonlijker. Er staan muzikanten te spelen waar je als gast of bezoeker contact mee kunt maken en waaraan je kenbaar kunt maken of wat je hoort je bevalt.

Wat een plaatje!

Laten we er maar niet omheen draaien. Het gaat niet alleen om de muziek, het oog wilt ook wat! Muzikanten strak in het pak, een zangeres in een mooie jurk, het draagt allemaal bij aan een persoonlijk, stijlvol, serieus en uniek evenement. Het is niet voor niets dat een fotograaf altijd de moeite neemt om de muzikanten goed op de foto te zetten. 

Een onderwerp om over te praten

De meeste mensen hebben een vrij duidelijke smaak en voorkeur als het over muziek gaat. Wanneer de achtergrondmuziek verzorgd wordt door live muzikanten zullen de meeste dan ook snel een mening klaar hebben staan. Of dit nu positief of negatief is, het is natuurlijk een mooi en voor de hand liggend onderwerp om je gesprek mee te openen. De ideale ijsbreker bij een netwerkbijeenkomst!

Een mooie herinnering

In je hele leven krijg je een hoop verjaardagen, bedrijfsfeesten, bruiloften, diners en borrels voor je kiezen. De kans dat je je niet alle feestjes meer kunt herinneren is dan ook groot. De kans dat je je alle concerten of festivals die je hebt bezocht nog goed kunt herinneren is echter vele malen groter. Zo werkt het ook met live achtergrondmuziek. Je gasten zullen een evenement met live muziek veel beter onthouden en dat is precies wat je wilt!


Op zoek naar achtergrondmuziek? Klik dan eens op deze pagina: 


E-mailen
Map
Info