DAVID ROMANELLO QUARTET
Een Jazzband met expressie!

Contact maken met jezelf, de muziek en je omgeving is een belangrijk uitgangspunt bij het schrijven en spelen van zijn composities. Dat is ook wat je terug hort op het debuutalbum dat hij op 5 juni heeft gepresenteerd in Theater De NWE Vorst in Tilburg.

Romanello zocht de afgelopen zes jaar naar zijn ware identiteit. ,,Wie is David Romanello ? Die zoektocht viel mij behoorlijk tegen. Ik vond en vind dit proces enorm confronterend. Ik ontdekte dat ik over alles altijd wel een mening heb. Dat is erg lastig als je zo onbevangen mogelijk wilt componeren of muziek maken. Ik was ook te veel bezig met de mening van anderen. Bij een zoektocht naar jezelf, zijn deze punten niet echt handig. Gelukkig heb ik in de afgelopen jaren geleerd hier mee om te gaan.’’ De in Den Bosch geboren Romanello is geïnspireerd door Kenny Garrett. Een saxofonist die ook een aantal jaar bij de wereldberoemde Miles Davis in de band heeft mogen spelen. In zijn Master of Music deed Romanello onderzoek naar het werk van Garrett. Die invloed is onmiskenbaar te beluisteren op ’Youngster’.

De CD staat in het teken van sferische maar ook energieke composities en expressief saxofoonspel. Deze composities bevatten veel cross-overs tussen modern-jazz en popmuziek. De stukken zijn toegankelijk van aard, maar hebben wel degelijk een diepere betekenis. Ook komt mijn brede interesse en liefde voor muziek tot uiting op de CD. De stukken kunnen namelijk behoorlijk divers zijn qua sfeer en stijl. Toch blijft alles één geheel door de sterke identiteit en sound van dit kwartet.

Vraag hier uw offerte aan voor het David Romanello Quartet 

prijs op aanvraag


E-mailen
Map
Info