Op zoek naar Live Achtergrondmuziek voor de kerstborrel? Lees hier 6 tips! 

De dagen worden korter en kouder. Tijd voor wat gezelligheid! En dat is hard nodig. Want in de dagen voor kerst lijkt iedereen drukker dan ooit. Een leuke kerstborrel kan een activiteit zijn waar alle medewerkers echt naar uitkijken. En als klap op de vuurpijl hebben ze jou gevraagd om dit te organiseren. Dat kan er ook nog wel bij..  

Begin op tijd  

Misschien lijkt kerst nog heel ver weg. Maar dat is het niet. Voor je het weet is het al zo ver. En juist in de grote drukke steden zijn de mooiste en leukste locaties al bezet! Begin daarom op tijd met het zoeken van de juiste locatie en het vastleggen van een datum. Zo voorkom je voor jezelf een hoop stres. Die weken voor kerst zijn waarschijnlijk op je werk al druk zat! Daarnaast komt er vaak veel meer bij kijken dan dat je van te voren had voorzien. 

Het zoeken van de juiste locatie 

Let bij het uitzoeken van een locatie vooral op of het voor iedereen goed bereikbaar is. Ook met het openbaar vervoer. Juist tijdens de kerstborrel vinden de mensen het fijn om een drankje te drinken. Een prachtige locatie in de middle of nowhere is dan niet handig.  

Daarnaast zie ik in de praktijk vaak dat de ruimte niet goed wordt afgestemd op het aantal gasten. Een prachtige mooie grote ruimte met een hoog plafond maakt misschien een verpletterende indruk bij binnenkomst. Maar echt gezellig wordt het dan niet als er maar 50 gasten aanwezig zijn. Probeer daarom dan ook de ruimte te zoeken die kleiner te maken is wanneer het aantal gasten tegen valt en dus ook weer makkelijker wat groter te maken is wanneer er onverwachts toch een stuk meer mensen willen aanschuiven. 

Aan tafel of toch een Walking Diner? 

Dit hangt een beetje af van hoe groot je gezelschap is. Een walking diner met maar 10 personen gaat niet werken. Dan kun je beter aan tafel gaan in een intieme setting. Denk ook eens aan ronde tafels. Dan maak je toch makkelijker met meer mensen contact die bij je aan tafel zitten.   

Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. Het voor en hoofdgerecht aan tafel, en het dessert al staand uitserveren aan de gasten.  

Live achtergrondmuziek voor een blijvende indruk

Ben je op zoek naar iets wat indruk maakt op je gasten? Iets dat bij blijft? Dan is het boeken van een jazz band of een jazz trio een goede optie. Het hebben van live muzikanten zorgt voor een hele andere sfeer. Het maakt je kerstborrel wat persoonlijker warmer en het ziet er ook nog eens prachtig uit.   

Een jazz duo of trio is ook nog eens ontzettend makkelijk om weg te zetten. Mensen denken vaak dat dit een enorm gedoe is. Maar dat valt ontzettend mee. Zo’n klein gezelschap heeft niet veel ruimte nodig en kan, zeker voor een klein gezelschap, akoestisch spelen. Met twee stroompuntjes ben je vaak al een heel eind! 

Kiezen voor een jazz trio of toch pop muziek

Over smaak valt niet te twisten. En je zult dan ook echt zelf moeten bepalen wat voor soort muziek je zou willen horen tijdens een kerstborrel. De ervaring leert wel dat jazz muziek vaak als zeer prettig wordt ervaren tijdens het diner of een borrel. Daarnaast zijn jazz muziek en kerst muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je staat er niet bij stil, maar veel kerstnummers die je kent zijn eigenlijk jazz repertoire.   

Uiteraard is het boeken van een zanger of zangers met een pianist die bekende nummers spelen ook een mogelijkheid. Zelfs de combinatie van jazz en pop muziek is mogelijk. Deze combinatie van stijlen is juist iets dat je vaker terug hoort bij een duo met zang en piano.

Instrumentaal of met zang 

Een jazz band kun je met verschillende muzikanten samen stellen. Wat je vaak ziet is dat saxofoon gecombineerd wordt met een instrument die kan begeleiden. Denk hierbij aan gitaar, contrabas of piano. De saxofoon is ook weer te vervangen door een zanger of zangers. Het is net wat je wilt.   

Sommige zijn bang dat een blaasinstrument te hard klinkt. Dat hang echter af van de muzikant die het bespeeld. Als je een jazz band boekt die veel ervaring heeft met dit soort evenementen zal dat geen enkel probleem zijn. Zij weten immers dat ze daar niet geboekt zijn om een concert te geven waar iedereen aandacht naar dient te luisteren.   

Anderen geven weer de voorkeur aan zang. Sommige vinden dit echter weer te veel afleiden. Persoonlijk vind ik juist de combinatie tussen zang en een instrumentalist het mooist. Dan heb je ook gedurende de avond genoeg afwisseling in klank kleur.   

Kijk voor meer informatie over live achtergrondmuziek op de volgende pagina’s 

Live achtergrondmuziek

Jazz Band

Jazz Trio

Jazz Duo 

E-mailen
Map
Info